Gör en återvinningskampanj för att få fler att återvinna mer! I match 2 ska barnen/eleverna designa en egen återvinningskampanj som skulle kunna tryckas på baksidan av en mjölkförpackning. Varje förskoleavdelning eller klass får tävla med max tre bidrag.

Ladda ner mjölkförpackningsmallen (pdf) och använd som grund när ni skapar era kampanjförslag!

Era bidrag kan till exempel bestå av era bästa återvinningstips om hur man kan göra hemma, på förskolan, i skolan eller på semestern. Eller era bästa argument varför fler ska återvinna mer. Illustrera er kampanj i text och/eller bild. Tänk på att det ska kunna gå att trycka er kampanj. Ta en bild av ert/era bidrag och redovisa på Mina sidor.

Match 2 redovisas på Mina sidor senast den 8 februari 2019.

Tänk på att spara era bidrag tills tävlingen är avgjord. Är det just ett av era bidrag som vinner behöver det skickas in.

Ladda ner powerpoint som beskriver tävlingen här!


Vinnarna i Snabbhetspriset är nu utsedda!

Om man var riktigt på hugget och redovisade matchen innan den 30 november 2018 hade man möjlighet att tävla om ytterligare fina priser från Arla, Tetra Pak och Världsnaturfonden WWF.

De mest inspirerande och tänkvärda bidragen utsågs som vinnare av en jury bestående av personer från Arla, Tetra Pak och Världsnaturfonden WWF. Juryns beslut kan inte överklagas. 

Vinnare förskola:
1. Grankullens förskola, Haparanda. Se deras bidrag här.

2. Lissgårdens förskola, Vallsta Se deras bidrag här.

3. Frufällegårdens förskola avd Pärlan, Frufällan Se deras bidrag här.

Vinnare F-3:
1. Skärgårdsskolan 2b, Umeå Se deras bidrag här.

2. Årstadalsskolan Vinbär 2C, Stockholm  Se deras bidrag här.

3. Fylstaskolan 3A, 3B, Kumla Se deras bidrag här.

Vinnare 4-6:
1. Magnarps skola 4A, Vejbystrand  Se deras bidrag här

2. Vegaskolan 4C, Vännäs  Se deras bidrag här

3. Magnarps skola 4B, Vejbystrand  Se deras bidrag här

Priser förskolan, F-3 och 4-6:

1:a pris i respektiver åldersgrupp är att man kommer att få sitt bidrag/sin återvinningskampanj tryckt på en inramad 3D-bild av en mjölkförpackning från Arla samt på en mjölkförpackning. Dessutom får man presentcheckar för att kunna hämta ut produkter från Arlas sortiment så att förskoleavdelningen/klassen kan göra en god frukost tillsammans samt får varje barn/elev snygga återvinningspåsar. Från Tetra Pak får vinnande bidrag specialtillverkade picknickfiltar, som kan användas som solsegel eller varför inte som en tuff prydnad på väggen. Vinnarna får även en en affisch från Världsnaturfonden WWF.

2:a-3:e pristagarna i respektive åldersgrupp får presentcheckar för att kunna hämta ut produkter från Arlas sortiment så att förskoleavdelningen/klassen kan göra en god frukost tillsammans samt får varje barn/elev snygga återvinningspåsar. Från Tetra Pak får pristagarna specialtillverkade picknickfiltar, som kan användas som solsegel eller varför inte som en tuff prydnad på väggen. Vinnarna får även en en affisch från Världsnaturfonden WWF.


Mer från Arla

Ni hittar mer länkar och information från Arla under material & länkar!

Inspiration redovisade uppgifter