Gör en återvinningskampanj för att få fler att återvinna mer! I match 2 ska barnen/eleverna designa en egen återvinningskampanj som skulle kunna tryckas på baksidan av en mjölkförpackning. Varje förskoleavdelning eller klass får tävla med max tre bidrag.

Ladda ner mjölkförpackningsmallen (pdf) och använd som grund när ni skapar era kampanjförslag!

Era bidrag kan till exempel bestå av era bästa återvinningstips om hur man kan göra hemma, på förskolan, i skolan eller på semestern. Eller era bästa argument varför fler ska återvinna mer. Illustrera er kampanj i text och/eller bild. Tänk på att det ska kunna gå att trycka er kampanj. Ta en bild av ert/era bidrag och redovisa på Mina sidor.

Match 2 redovisas på Mina sidor senast den 19 mars 2023.

Tänk på att spara era bidrag tills tävlingen är avgjord. Är det just ett av era bidrag som vinner behöver det skickas in.

Ladda ner powerpoint som beskriver tävlingen här!


Vinn pris i Snabbhetspriset

Om man är riktigt på hugget och redovisar match 2 senast den 11 december har man möjlighet att tävla om ytterligare fina priser från Arla och Tetra Pak.

Varje barn/elev vinner var sitt sittunderlag och avdelningen/klassen får värdecheckar från Arla. Varje barn/elev vinner även en återvinningskasse från Tetra Pak, deras kunder och Fiskeby Board.

De mest inspirerande och tänkvärda bidragen utses som vinnare av en jury bestående av personer från Arla och Tetra Pak. Juryn utser tre vinnande bidrag från förskola, tre från årskurs F-3 samt tre bidrag från årskurs 4-6. Juryns beslut kan inte överklagas. 


Mer från Arla

Ni hittar mer länkar och information från Arla under material & länkar!

Inspiration redovisade uppgifter

Håll utkik i butik efter dessa paneler under 2022!