Introuppgift

Introuppgiften startar upp Kartongmatchen 2020/2021. Du som pedagog bestämmer när introuppgiften är genomförd. Det går bra att anpassa uppgifterna så att de passar din förskoleavdelning/klass.

  1. Ni startar upp Kartongmatchen och som hjälp/inspiration finns en PowerPoint-presentation och anpassat kunskapsmaterial.
  2. I introuppgiften ska förskoleavdelningen/klassen göra ett quiz, quiz förskola/quiz skola. Barnen/eleverna ska även få information om de tre djuren i WWFs naturvårdsprojekt, elefanten, havssköldpaddan och fjällräven. Uppgiften kan göras till exempel tillsammans, enskilt, i mindre grupper eller som en hemuppgift.
  3. När ovanstående är gjort ska varje barn/elev lägga sin röst på ett av djuren i WWF:s naturvårdsprojekt. Varje röst motsvarar 1 kr som Tetra Pak skänker till det djurets naturvårdsprojekt.
  4. När förskoleavdelningen/klassen har fördelat sina pengar på WWF:s djur, loggar du in på Mina sidor och fyller i er fördelning. Hur mycket pengar respektive djur erhållit i dagsläget, hittar ni på Kartongmatchens startsida.

Introuppgiften måste vara registrerad på Mina sidor senast den 5 mars 2021.