Inrapporterade uppgifter

Förskola

Morgongåva

"Idag har vi arbetat med kartongmatchen med barnen. Den tredje matchen som vi jobbade med idag handlar om att berätta för 100, alltså att dela med sig om kunskapen om återvinning med andra. Vi har skapat med dryckeskartonger där barnen fick varsin dryckeskartong att återvinna genom skapande. Barnen fick fri tillgång till allt material i ateljén och fantasin flödade när de omvisualiserade sina kartonger till hus, robotar och flygplan. Skapelserna kommer sedan att ställas ut på förskolan för att delas med alla barn och pedagoger. "

Morgongåva förskola. Gräshoppan . Morgongåva

F-3

Huddinge

"Vi har delat en bild på tävlingen och klassens namn på Visättraskolans Instagramskonto. VI skrev om tävlingen samt varför vi tävlar. Vi delade även ett citat från tävlingen som är \" En tom drycks kartong är inte skräp, utan värdefull råvara för nya produkter. Genom att återvinna dem sparar du på resurser och minskar både energianvändningen och din egen miljöpåverkan. Tänk om alla visste det! Hjälp oss sprida kunskapen.\" Vi fick massa kommentarer samt 119 personer som har gillat inlägget. "

Visättraskolan . 3A. Huddinge

Umeå

"Vi har tillsammans pratat om vad som är bra för miljön och vikten av att återvinna. Utifrån dessa diskussioner har vi pratat om budskap och slogans som eleverna sedan fick använda som inspiration till sina designer. Spridningskorten har vi satt upp i skolan och några av eleverna har satt upp i butiker och gallerior för att sprida budskap."

Sörmjöle skola. 1-2. Umeå

4-6