Inrapporterade uppgifter

Förskola

häljarp

"Vi har ett Instagramkonto för alla förskolor i häljarp (4 förskolor). Där vi delar lite av vad vi gör på de olika avdelningarna. Där har vi postat om vårt deltagande i kartongmatchen. Har länkat till kontot ☺️ https://www.instagram.com/p/Ckf2hcsoR4b/?igshid=YmMyMTA2M2Y= "

strandängen . fladdermusen. häljarp

Växjö

"Vi återkopplade till uppdraget vi gjorde förra veckan (match 2). Vi diskuterade varför det är viktigt med återvinning och barnen fick rita detta på varsitt spridningskort. Sedan satte vi upp barnens spridningskort på dörren i vår hall tillsammans med de barnen sagt för att alla som går förbi ska kunna ta till sig av detta viktiga budskap som barnen gjort. Vi dansade också sopmonsterdansen som var väldigt uppskattad. (länk finns bifogad)"

Pilbäckens förskola. Jordgubben. Växjö

Gällivare

"Barnen har gjort spridningskort som vi har delat på Förskolans blogg. Det går ut till över 100 stycken. Vi har även delat detta budskap till våran rektor så han har fått sprida detta vidare till övriga rektorer. Barnen har fått ta hem sina spridningskort som dom får dela ut till vänner och bekanta. Vi har även dokumentations vägg inne på avdelningen där vi följer budskapet att lära sig om att återvinna/ återbruka. Vi frågade barnen vad återvinning är och dom svarade så här. Det är bra för vår miljö och vår planet, bra för naturen, man kan göra nya saker, naturen blir ledsen om man inte återvinner, för att naturen tycker om det mm. Maria Förskola A Kattfoten Gällivare 5- åringar"

Maria förskola A. Maria Förskola A Kattfoten. Gällivare

Väckelsång

"vi var på återvinningen och återvann kartonger och tog en gemensam bild när vi slängde. efter det gjorde vi små bilder med remsor till med vår slogan på och sen fick varje barn hem ett papper med små remsor som de får klippa ut, för att sen dela ut till sina nära och kära. "

Nyckelpigans förskola avd.Giraffen. Avd.Giraffen. Väckelsång

Överkalix

"Vi har lagt ut på Överkalix anslagstavla som har 3100 följare. Med detta hoppas vi att kunna påverka så att fler sparar på vår vackra miljö."

Älvens förskola / Glädjen. Glädjen. Överkalix

VÅRBY

"Återvinningen har kopplats till förskolans miljömål. Samtidigt som vi har pratat om återvinning, förpackningar och kartonger så har vi också gjort en svinnmätning. Barnen har fått väga matsvinnen varje dag. De har lärt sig snabbt om hur kretsloppet hänger ihop. Budskapet har spridits hem till familjer och vårdnadshavare. Bland annat genom Prion, som är Norlandia förskolors digitala plattform för att kommunicera med hemmet. "

Förskolan Pärlan. Pärlan. VÅRBY

Växjö

"Detta är några av paketen/mallarna som barnen vill ta hem och dela ut till dem de känner för att sprida kunskapen om återvinning. "

Förskolan Kometen. Galaxen. Växjö

Borlänge

"Test"

Förskolan. 99C. Borlänge

Bara

"Barnen har spelat in film där de berättar vad man ska göra med kartongerna. Dessa har vi sedan gjort Qr koder till och klistrat på målade mjölkkartonger. Barnen ska sedan gå runt på vår förskola och berätta för alla barn om projektet och skicka med ett flygblad med Qr kod som alla barn kanta med sig hem. Vår förskola består av 190 barn. "

Bara Backar förskola . Torup. Bara

Gustavsberg

"Nu avslutar vi sista matchen \\\"berätta för 100\\\" genom att göra en utställning på stora coopen värmdö. Med deras engagemang så sprider vi budskapet vidare men inte bara till 100 utan deras 10 000 besökare i veckan och deras ca 5000 följare på facebook. under 1 vecka kommer utställningen finnas på Coop. Det var en fröjd att berätta och organisera utställningen med Marcus på Coop då han var så nyfiken och positiv till vårt arbete. "

Jungmannens förskola. Svalan, Tärnan. Gustavsberg

Ljusdal

"All information till vårdnadshavare och personal sker genom Schoolsoft som är vårt kommunikationsverktyg för samarbetet mellan förskolan och hemmen. Därför frågade vi barnen vad de ville berätta och så gjorde vi i ordning ett dokument som lades ut till alla 100."

Gläntans förskola. 5-åringarna. Ljusdal

Tyresö

"Vi har pratat om hur vi ska rädda naturen? barnens förslag: -att inte slänga skräp på marken utan i papperskorgen eller på återvinningen om det går. Barnen har berättat vad de vil att mjölkförpackningen ska bli när den återvinns tex lego-kartong, glass-kartong eller skridsko-kartong. Alla barn fick måla sin baksida av mjölkförpackningen och vi valde 3 med tydligt budskap efter en omröstning med barnen.( på bilden -en flicka som hoppar på förpackningen så att den blir liten och fler får plats i kärlet.. En bild är när hela familjen går till återvinningen tillsammans. en bild är Var rädd om träden och skogen för där bor djuren. Barnen kommer att göra en film om hur vi är rädda om skogen och naturen ."

Trollflöjten. Gitarren. Tyresö

F-3

Västra Frölunda

"The children made posters and placards to spread the recycling message! They thought of their own slogans they wanted to say and then we walked around the local area saying the slogans and showing the posters. When people came to ask them what they were doing, the children explained about their recycling campaign and why it is so important."

The English School Gothenburg. 1CE. Västra Frölunda

Saltsjö-boo

"Vi har valt att göra små teckningar med olika budskap om återvinning på våra servetthållare i skolans matsal. Vi har även satt upp match 1 och match 2 på vikvägg och andra ytor i matsalen för att visa upp vad vi lärt oss när vi arbetat med Kartongmatchen. "

Boo Gårds Skola . Fritidsavdelning \"Ängen\". Saltsjö-boo

*Fritsla

"Eleverna fick skriva ett meddelande på sociala medier som vi delade runt, även la ut på våran skolplattform så VH kunde dela. Eleverna målade också bilder som vi har hängt upp i 7 butiker och 2 pizzerior runt om i Fritsla. "

Fritslaskolan. Kungens fritids. *Fritsla

Västra Frölunda

"Vi gjorde en Peaceful Prostest runt det locala området. Barnen gjorde affischer och hade en ramsa som de sjöng medan vi gick. Många folk ville veta vad vi gjorde och vi fick jättemycket positiv feedback from de vi träffade. Barnen tyckte att det var så roligt och spännande och ville så gärna sprida budskapet om återvinning. Vi har fått mycket positiv feedback från föräldrarna också. "

The English School Gothenburg. 1LA. Västra Frölunda

Nyvång

"Vi har gjort återvinningskampanjer som kan sitta på olika kartongförpckningar från Arla. Vi har pratat om att det är viktigt att återvinna och sortera allt skräp så att vi tillsammans tar hand om vår natur. Här kommer tre av klassens fantastiska bidrag! Häslningar Eleverna i åk. 3"

Nyvångs skol. Åk. 3. Nyvång

Umeå

"Vi skapade spridningskort och satte upp affischer i skolan med bra budskap kring miljö och återvinning!"

Sörmjöle skola. Klass 1. Umeå

Kristianstad

"Eleverna har suttit i grupper och själva bestämt hur de vill berätta för 100. Några har gjort affischer, andra har ritat mjölkpaket och 3 grupper har gjort småfilmer. Bilden är från vår utställning i matsalen på några av våra affischer och bilder. Arbetet har verkligen fört samman eleverna och de har lärt sig otroligt mycket om återvinning."

Fröknegårdskolan klass 3. Klass 3. Kristianstad

4-6

Göteborg

"Alla elever har använt mallarna för att sprida sitt budskap om hur viktigt det är att vi återvinner. De har målat, skrivit sitt budskap och sedan lagt dessa i brevlådor i sitt område för att sprida det till andra. "

Fjällboskolan. 5B. Göteborg

Göteborg

"Alla elever har använt mallarna för att sprida sitt budskap om hur viktigt det är att vi återvinner. De har målat, skrivit sitt budskap och sedan lagt dessa i brevlådor i sitt område för att sprida det till andra. "

Fjällboskolan. 5C. Göteborg

Göteborg

"Eleverna har gjort affischer som vi satt upp vid ingången till bamba. Då ser alla elever och personal på skolan hur viktigt det är att återvinna."

Fjällboskolan. 5A. Göteborg