Jury reported tasks

Förskola

Ljusdal

"vi har diskuterat om vad vi kan göra för att få fler att lämna tillbaka kartonger. vi har ritat och skrivit olika slogan och fastnade för "Lämna tillbaka mig""

Lillhaga förskola. Lillhaga fsk. Ljusdal

Värmdö

"Vi har pratat om hur man återvinner på bästa sätt, samt hur man kan lära andra att återvinna smart. Barnen fick sedan rita sina egna återvinnings tankar och idéer. Samarbete är viktigt kom vi fram till! Om alla hjälps åt så kan vi tillsammans rädda miljön. "

Labyrintens förskola . Röd. Värmdö

nykvarn

"Vi berättade för barnen om att dem skulle få bestämma hur ett mjölkpaket borde se ut och detta blev vårt resultat, då vi har många barn i yngre åldrar var det svårt för dem att genomföra det till en kampanj så vi valde att \"anpassa\" uppgiften till vår åldersgrupp. "

Taxinge förskola. Hagen. nykvarn

Frufällan

"Vi har pratat om att det är bra för naturen att vi återvinner och sedan har vi ritat varsin baksida."

Frufällegårdens förskola. Musslan. Frufällan

Frufällan

"Vi har pratat om att vi vill tala om för andra att det är bra att återvinna kartonger. Och har ritat varsin baksida. "

Frufällegårdens förskola. Pärlan. Frufällan

F-3

Örebro

"Vi har i par i klassen försökt skapat en del av ett mjölkpaket som ska få människor som bor ute i landet att återvinna mera. De samarbetade mycket bra och blev väldigt engagerade!! En riktigt rolig uppgift!!!"

Närkes Kils skola. 2. Örebro

Leksand

"Barnen fick jobba i par eller enskilt, det fick de bestämma själva. Därefter fick de göra en baksida till ett mjölkpaket. Vi fick totalt 13 bidrag från klassen och sedan röstade vi fram de tre bidrag som eleverna tyckte skulle representera klassen. "

Gärde skola. 1-2. Leksand

Kumla

"Barnen har ritat och målat mjölkpaket med budskapet att få fler människor att återvinna dryckeskartonger! "

Fylsta skola. 3A 3B. Kumla

4-6