Magleladans förskola
Vulkangruppen

Kommun: Kristianstads kommun

Verksamhet: Förskola

Antal barn/elever: 11 st

Pedagogens namn: Petra Karlsson

Redovisade uppgifter

"I match nr två har alla barnen fått skapa en egen sida till en mjölkkartong som gör en glad. Enligt barnen så återvinner man mer om man är glad för då tycker man mer om vår värld. \"Pengar är väl inte viktigare än naturen\" Barn och personal har sett alla filmer på UR där man återvinner och återbrukar de olika avfall som finns. Barnen har även fått med sig hem ett häfte där de ska klistra in ett klistermärke varje gång de har varit och återvunnet med sina föräldrar. Fler som är delaktiga i barnens återvinning tidigt i deras liv skapar förutsättningar för att de fortsätter med återvinning även när de blir stora. Förskolan, barnen samt deras vårdnadshavare har alla deltagit i denna match nr 2 ☀️????"

"Vi gick först igenom vilka olika sorters sopor som finns, vilka kan vi återvinna? Barnen fick tänka tillbaka på alla filmer som vi sett om återvinning. Sen gick vi igenom vilka av dessa har vi på förskolan som vi kan ta med till återvinningsstationen. Barnen sorterade upp de olika soporna efter plast, metall, kartong, tidningar, batterier och glas. Vi lastade vagnen full och begav oss till återvinningsstationen ????. Väl framme så gick först igenom alla skyltar på de olika kontainrarna, barnen hade stenkoll på vilken som var vilken. Sen återvann vi de saker vi hade med oss, ganska mycket, sex säckar. Vi kom fram till att vi hade återvunnet i alla kärl förutom i klädinsamlingen. "

"I match nummer tre har vi gjort olika saker. Barnen har bland annat samlat kartonger och material hemma som de har tagit med till förskolan. Av detta så har barnen fått skapa olika alster, saker och leksaker som vi sedan har haft en utställning med. Barnen har även fått brev med sig hem till mamma och pappa där vi skrivit till dem hur viktigt det är att återbruka och återvinna. Barnen skrev även att de är med i en tävling som heter Kartongmatchen som de gärna vill vinna ????. Vi pedagoger här även delat bilder från vår utställning, när vi är på återvinningen och återvinner samt när vi skapar på olika sociala medier. "