Körsbäret
Ugglan

Kommun: Lunds kommun

Verksamhet: Förskola

Antal barn/elever: 20 st

Pedagogens namn: Siw Örberg Lindblad

Redovisade uppgifter

"Vi bestämde tillsammans med barnen att vårt tema skulle bli att det är roligt att återvinna. Vi lät barnen bygga med kartonger och sedan måla av det som byggts. Det blev många flygande mattor såsom bidraget till vänster. Detta bidrag har också en påhittad sång påklistrad. Nästa bidrag är en återvinningsstation där en pojke sa att det är bra och roligt att panta. Sista bidraget är även det en flygande matta i regnbågens färger. "

"Barnen har fått gå ut i mindre grupper i vårt miljöhus. Där har de fått leta upp rätt behållare för kartonger. Barnen har fått berätta om andra tillfällen som de lämnat kartonger någonstans. Vi har också frågat barnen om de har något att tillägga. En flicka fyra år tittar på sin mjölkkartong, kastar den i behållaren och säger: Det låter som en ko."

"Inför match 3 valde vi att använda spridningskorten. Alla barn fick rita på ett kort något som hade med återvinning att göra. De fick berätta om sin bild och vi samlade in dem alla. Efter detta valde vi ut några som fick bli en affisch. Denna affisch tryckte vi upp i många exemplar. Alla barn har fått två affischer med sig hem för att sätta upp i t.ex trappuppgångar eller i någon affär. Vi har också satt upp affischen i våra hallar på förskolan. Dessutom har vi ett förskolebibliotek där tre förskolor samarbetar och där blev det också en affisch. Vi på Ugglan har enats om att naturen mår bra om vi återvinner. "