Gefle Montessoriskola
Stora fritids

Kommun: Gävle kommun

Verksamhet: Klass 2, Klass 3

Antal barn/elever: 65 st

Pedagogens namn: Ludmila Ivanova

Redovisade uppgifter

"Vi har gått till en återvinningsstation. Vi har tittat på filmer om isbjörnen, tigern och havssköldpaddan. Sedan hade vi diskussioner om varför det är bra att återvinna och hur man kan få fler att återvinna mer. ”Om alla gör något litet blir det en stor förändring”, ”Så jobbigt är det inte att återvinna”, ”Saker återvinns inte på marken”, ”Tänk på miljö, tänk på djur”, ”Vi måste hjälpa vår planet”. "

"Vi hade en stor påse med mjölkförpackningar och pratade om hur man kan återvinna dem. \"Vi ska platta dem så att de tar mindre plats\", \"Mjölkförpackningarna det är kartong och korkarna det är plast!\", \"Det är olika soptunnor\". Sedan fick barnen göra en film om hur vi sopsorterade. Barnen fick även hjälpa till och återvinna dryckeskartonger hemma."

"Vi har 200 elever på vår skola. Elever från Stora fritids gjorde tipspromenad om återvinning av dryckeskartong. Sedan körde vi det som rastaktivitet där alla elever från alla klasser samt deras pedagoger kunde delta. Uppslutningen var stor och tipspromenaden var mycket uppskattad. Dessutom om man svarade på alla frågor och hade minst ett rätt svar så fick man pepparkaka :)"