Stinsen Alsteråskolan
Stinsens Fritidshem

Kommun: Mönsterås kommun

Verksamhet: Klass 3, Klass 4

Antal barn/elever: 42 st

Pedagogens namn: Martina Elvingsson

Redovisade uppgifter

"Alla eleverna som velat har fått rita ett eget bidrag till att få så många som möjligt att börja eller fortsätta återvinna. Sedan satte vi upp alla bidrag i fritidshemmet som ett vernissage med siffror. Alla eleverna fick sedan rösta på de tre bidrag de tyckte hade bäst idé och de tre med flest röster är dem vi skickat in. Kul match som verkligen engagerade. "

"På en studiedag passade vårt fritids Stinsen på att gå till den närliggande återvinningsstationen och återvinna våra dryckeskartonger vi samlat från vår skolmatsal. Vi tror på Håll- (Håller handen = VI tillsammans) -Bar- (Bär barnen så som vi måste bära upp vår jord) -Utveckling (flickan vecklar ut lådan inför återvinningen precis som barnen utvecklas mot nya äventyr)! Tack från oss på Stinsen!"

"Vi på Stinsens fritidshem i Ålem har gått \"Kartongmarschen för Kartongmatchen\" genom vår by, från fritidshemmet till återvinningsstationen med kartonger att återvinna samt skyltar och en ramsa för att sprida budskapet om att fler borde återvinna. Vi bjöd även in barometern som gjorde ett reportage om oss i Kalmar kommuns lokaltidning Barometern. https://www.barometern.se/monsteras/barn-med-uppdrag-att-fa-fler-att-atervinna/ Vi kombinerade vårt uppdrag i kartongmatchen med våra läsårsmål om fysisk aktivitet samt skolorna i kommunens gemensamma projekt dikter, som vi jobbade med i form av ramsa som ropades ut genom hela vår kartongmarsch. Ett uppskattat projekt som nått ut till fler än 100 000 människor och gett en stor positiv effekt på våra fritidselever. Stort Tack för roliga uppdrag och en bättre syn på hållbar utveckling! Hälsningar Stinsens fritids Ålem "