Skrållans förskola
Skrållans förskola

Kommun: Ronneby kommun

Verksamhet: Förskola

Antal barn/elever: 14 st

Pedagogens namn: Skrållan förskola

Redovisade uppgifter

"Vi tog fram några tomma mjölkpaket och tittade på baksidan hur den såg ut. Vi pratade om att vi skulle rita något som också kunde vara på ett mjölkpaket. Vi pratade om sopbilen som hämtar våra sopor bla. Några av våra barn som är 3 år fick varsitt papper och har ritat så gott de kunde. Ett av barnen hämtade vår leksakssopbil och ritade av. Det är den bilen som är på bilden med 4 hjul. Barnen var medvetna om att man inte skulle kasta skräp då fick vi ihop vår slogan. "

"Nu har familjerna samlat kartonger och fyllt Sina foldrar som de fick härifrån. Vi har sorterat mjölkkartonger här också. När vi hade fyllt vår folder så gick vi ut med våra kartonger till vårt miljöhus. Barnen fick trampa på kartongerna för att de skulle ta mindre plats. Det har väckt ett intresse hos barnen och de har fått en insikt i att sortera förpackningar. Vi har också lärt känna elefanten, fjällräven och havssköldpaddan som ingår i WWF:s naturvårdsprojekt. Vi har tagit fram bilder på de djuren och pratat lite grann om dem, vi har gjort det på en nivå som passar vår åldersgrupp. Barnen har sedan fått peka eller säga vilket djur de vill lägga sin röst på. "

"Vi har skrivit ut lappar till varje barn som de har fått med sig hem. Vi har skrivit till alla föräldrarna om arbetet vi har gjort med kartongmatchen och att de gärna får sprida det vidare. Vi har även satt upp bilder utomhus på olika ställen för att sprida informationen."