Förskolan flygandemattan
Opalen/ Kristallen

Kommun: Haninge kommun

Verksamhet: Förskola

Antal barn/elever: 17 st

Pedagogens namn: Shahida Begum

Redovisade uppgifter

"Här har vi klippt stort mjölk kartong bricka och klippt små bitar i olika form. Vi tränar matte på vårt egen återvinnarna kartong material. Vi har skapat tillsammans med barn och lär matte i en undervisnings stunden. Här visar vi till barn att med kartong vi själva kan åter skapa olika leksaker och pussel som är lärorik och intressant. Vi lär vårt framtida generation värde av åter skapelse med kartong som ger oss roliga stunder och ger ett till live till kartong "

"Hej Vi har samlat kartonger och plast lockar som vi tillsammans gick till återvinningsstation. Vi pratade om vikten av återvinning är bra för miljö och hjälpa jorden och djur ska må bra då måste vi människor har plikt att ta hand om vårt skräp ordentligt."

"Det är så otroligt att vi sparade mer än 100 mjölk kartong lockar. (som barn sparade hemma) Då planerade vi en finmotorik aktivitet som hjälper barn med sin grundläggande kunskaper. I vårt avdelning tränar barn självständighet redan när barn är 1+ då är det gäller att öppna mjölkkartong själva och hälla mjölk i deras glas med hjälp av vuxna självklart- Då tränar vi bokstäver och finmotorik med vårt lock bokstäver. Vi öva upp med skruva lock upp och ner. Flera barn sitar en lång stund med vårt återvunna pussel. Vi bara en avdelning började den här året men vi har spridit budskap till andra avdamningar och förskolan som vi samarbetar med. Vi själva är tre förskolor i olika området då jag visar upp hur vi jobbar med återvinna och återskapa med kartong och lockar. Vi är aktiv med hållbar utveckling och ge ett nytt liv till kartong som får vardaglige, Vårt vårdnadshavare är också intresserad och ville återvinna med sina barn. "