Forsafjäll Förskola
Nedre

Kommun: Åre kommun

Verksamhet: Förskola

Antal barn/elever: 34 st

Pedagogens namn: Frida Olsson

Redovisade uppgifter

"Vi har samtalat mycket om varför man återvinner och vad som är positivt med att återvinna och kommit fram till ovan tre bidrag. Det är barnens egna tankar som står på bidragen och det var det dem ville framföra. QR koden leder till en liten animerad film där kartonggubben slänger kartonger i soptunnan och såklart har han skidor, Duved är trots allt en skidort. Allt tillverkat av barnen tänkt och animerat av barnen. Många uttryckssätt i en liten bild. "

"Vi gick ner till våran återvinning i huset och sorterade upp de kartonger vi hade fått in från barn och föräldrar. Alla tog en eller 2 kartonger var och först så platta vi till dem för att det ska få plats många i behållaren, sedan så lades dem i kartongbehållaren. "

"Qr koderna innehåller barns röster om återvinning och skräp i naturen. En qr kod är info på engelska. Barnen har också gjort en egen kartongåtervinning som vi går och tömmer lite då och då. Sedan finns kartonggubben med som är med i animationerna som finns på våra mjölkkartongs annonser. Detta sitter uppsatt i väntrummet på tågstationen som en utställning, där turister och invånare passerar dagligen."