Maria förskola A
Maria Förskola A Kattfoten

Kommun: Gällivare kommun

Verksamhet: Förskola

Antal barn/elever: 18 st

Pedagogens namn: Marie Wennström Winsa

Redovisade uppgifter

"Barnen har berättat att återvinna är bra för vår planet. När man återvinner blir man glad. Man kan göra nya saker av det vi kastar i återvinningsstationen. Mjölk är gott och bra för kroppen. 5- åringarna på Maria Förskola A i Gällivare Kattfoten. Barnen har ritat och skrivit och berättat om att återvinna och återbruka."

"Vi har delat ut häfterna åt barnen. Har även informerat föräldrarna hur uppdraget ska göras. Föräldrarna har varit till en återvinningsstation med barnen och återvunnit saker. Där har dom även fått ta ett foto på barnet. Fotot har dom skickat till Förskolan . Fotona har vi satt upp på våran dokumentationsvägg. Barnen har målat mjölkkartonger som dom har fått bygga av. När bygget var färdigt frågade vi vad det är? Barnen svarade att dom har skapat en stad. Vi har även frågat barnen vad dom vet om återvinning. Panta burkar i en pantmaskin på Stora Coop. Sopbilen tar bort soporna och sen blir det smulor. Skräp sätter man i soptunnan. Man kan göra andra saker av det man slänger. Inte kasta i gräset utan i soptunnan. Man måste återvinna saker annars blir träden ledsen. Återvinning man pantar saker då kan man inte leva på jorden, träd och människor behöver varandra."

"Barnen har gjort spridningskort som vi har delat på Förskolans blogg. Det går ut till över 100 stycken. Vi har även delat detta budskap till våran rektor så han har fått sprida detta vidare till övriga rektorer. Barnen har fått ta hem sina spridningskort som dom får dela ut till vänner och bekanta. Vi har även dokumentations vägg inne på avdelningen där vi följer budskapet att lära sig om att återvinna/ återbruka. Vi frågade barnen vad återvinning är och dom svarade så här. Det är bra för vår miljö och vår planet, bra för naturen, man kan göra nya saker, naturen blir ledsen om man inte återvinner, för att naturen tycker om det mm. Maria Förskola A Kattfoten Gällivare 5- åringar"