Sommarhemsskolan
Klass 5B

Kommun: Uddevalla kommun

Verksamhet: Klass 5

Antal barn/elever: 24 st

Pedagogens namn: Fredrik Schoug

Redovisade uppgifter

"Denna gång har vi använt oss av allt vi lärt oss om återvinning och försökt att utifrån denna kunskap skapa ett budskap som vi tycker alla måste tänka på om vi ska rädda miljön. Detta budskap har vi sedan illustrerat. "

"Vi har på våra tekniklektioner jobbat med tekniska system i vardagen och har då bl.a. jobbat med återvinningssystem. Det passade därför väldigt bra för oss att samtidigt deltaga i Kartongmatchen. Denna första match har varit väldigt rolig att genomföra eftersom när vi nu har fört statistik i våra tävlingsschema så har vi samtidigt kunnat påverka även de där hemma att bli ännu bättre på att återvinna. När vi sammanställde allas tävlingsschema i skolan hade vi återvunnet 96% av alla kartonger som vi använt vilket vi tyckte var väldigt bra. Vi tog sedan med oss några av dessa kartonger till skolan som vi tillsammans återvann på vår återvinningsstation. Det är därifrån vår bild är ifrån. "

"Vi gjorde en affisch av våra spridningskort som vi sedan satte upp i vår matsal så att alla på skolan kunde ta del av den. "