Espedalsskolan
Klass 5

Kommun: Ronneby kommun

Verksamhet: Klass 5

Antal barn/elever: 28 st

Pedagogens namn: Regina Näslund

Redovisade uppgifter

"Eleverna i Klass 5 på Espedalsskolan har designat egna kartongsidor för att övertala fler att återvinna dryckeskartonger. Vi skyltade med allas bidrag i skolan i ett \"kulskåp\" som förbipasserande frestades att öppna."

"En ”kulgran” Medan de taggade eleverna i Klass 5 återvann sina dryckeskartonger hemma till Kartongmatchen, samlade vi tomma dryckeskartonger även i vårt klassrum. Detta var ett sätt att inspirera och inkludera alla elever i återvinningsinsatserna under hösten. Några elever tog med sig ett par kartonger hemifrån, men de flesta av kartongerna kom från skolans matsal och personalrummet. Till sist hade vi så många kartonger att eleverna kunde använda dem för att bygga en egen \"kulgran\" när julen nalkade. Tillsammans med vår vanliga gran prydde kulgranen klassrummet tills efter vinterlov, då det blev \"kulgransplundring\" och återvinning. "

"Med en jättestor egentillverkad dryckeskartong samt skyltar och kort som eleverna ritade, begav vi oss till den största livsmedelsbutiken i stan för att övertala fler att återvinna dryckeskartonger. På hemvägen tittade vi även in på stadshuset i Ronneby Kommun. Eleverna var jätteduktiga på att sprida budskapet om att återvinna för miljöns skull! "