Öjersjö Brunn
Klass 3B

Kommun: Partille kommun

Verksamhet: Klass 3

Antal barn/elever: 22 st

Pedagogens namn: Annie Andersson

Redovisade uppgifter

"Vi började med att på både er film och powerpoint om match 2 och därefter pratade vi om vad en kampanj är för något. Vi pratade om vilket/vilka budskap som är viktiga att framföra i just en återvinningskampanj. Därefter jobbade eleverna både enskilt och i par med sina kampanjer. Slutligen röstade vi för att tillsammans bestämma vilka bidrag som vi skulle skicka in till match 2. Hälsningar fritidsgrupp 3B, Öjersjö Brunn."

"Klassen har tillsammans kommit överens om hur vi ska visa hur man återvinner en dryckeskartong. Vi har använt oss av känslor och gjort en film som beskriver hur en dryckeskartong känner sig när den hamnar i rätt vs fel återvinningskärl. Klassen hoppas andra blir uppmuntrade till att återvinna mer när de ser hur ledsen dryckeskartongen blir som hamnar i fel kär och blir utkastad ensam, medan den andra blir glad och får stanna hos sina kompisar i rätt kärl. "

"Vi började med att prata om uppgiften och bestämde tillsammans hur vi skulle gå tillväga. Vi använde oss av er mall för att skriva och måla budskap om återvinning som vi sedan gjorde kollag av. Kollagen satte vi upp i skolans matsal för att sprida budskapet till så många som möjligt på skolan. Eleverna ville även dela ut kollag i områden för att sprida budskapet om återvinning till ännu fler, så vi tog kort och gjorde små bilder av dem som delats ut i Öjersjö. Med hjälp av dryckeskartonger skrev vi \"återvinn oss\" och gjorde en bild av. Vi plastade in några bilder som blev \"bordsunderälgg/dukar\"till borden i matsalen. "