Uppsala enskilda skola
Klass 2B

Kommun: Uppsala kommun

Verksamhet: Klass 2

Antal barn/elever: 25 st

Pedagogens namn: Karolina Bertilsson

Redovisade uppgifter

"Detta är våra tre bidrag från klass 2B på Uppsala Enskilda Skola! Tre färgglada bidrag som visar hur viktigt återvinning är på ett roligt sätt. På den första baksidan visas två olika jordglober, den ena är frisk och fin - där återvinner människorna och tar därmed hand om djuren. Den andra jordgloben är inte så bra omhändertagen och det kan man verkligen se med ögat. Den andra baksidan bjuder dig på en utmaning, här får du se vilken burk som kommer till Pantomaten och blir pantad, vad tror du - blir det burk A eller burk B? Den tredje baksidan bjuder på både rim och lek. Återvinn nu, återvinn DU! När man plockar fram mjölkpaketet på morgonen får barnen en utmaning, det gäller att hitta rätt återvinningstunna i labyrinterna! 2B har skapat mjölkförpackningsbaksidor som vi vill att alla människor, oavsett ålder ska gilla. Fina färggranna färger, viktig information och roliga pyssel! Precis som vi skulle vilja ha våra mjölkförpackningar en sömning måndagsmorgon. Kramar från 2B!!!!"

"Hej Kartongmatchen! Vi samlade ihop massor av dryckeskartonger och annat och gick iväg till skolans återvinningsstation. Vi återvann alla kartonger tillsammans, genom samarbete. Vi har nu en egen återvinningslåda i klassrummet och vi går iväg och återvinner innehållet med jämna mellanrum. Vi pysslade ihop snygga collage med glitter och paljetter för att visa att återvinning är roligt och bra! Vi har satt upp våra collage i skolans korridor så att andra barn och vuxna kan bli inspirerade. Vi har också lagt ut en bild på vårt collage på skolans instagram för att sprida budskapet ännu mer! Många återvinningskramar från 2B på Uppsala Enskilda Skola!"

"Hej! Vi i 2B har samarbetat och skapat ett snyggt collage med information om återvinning. Vi har klistrar på alla snygga förpackningar på ett stort svart papper med rubriken \"Återvinn nu, återvinn DU!\". Vi har satt upp collaget i skolans matsal och tagit kort på det för att dela på skolans instagram. Vi hoppas att väldigt många ser vårt viktiga meddelande! Vi har räknat ut via uppställning att vi tror att drygt 600 personer kommer minst att se vårt meddelande på detta sätt! Från 2B på Uppsala Enskilda Skola, UES"