Vikingaskolan
klass 3c

Kommun: Lunds kommun

Verksamhet: Klass 3

Antal barn/elever: 22 st

Pedagogens namn: Catarina Klingenstierna

Redovisade uppgifter

"Vi har tittat på filmen från Fiskeby board, som visar hur det går till när kartonger återvinns. Vi har också tittat på filmer som visar vilket stort miljöproblem det är, att enorma mängder av skräp, framförallt plast, hamnar i våra världshav. Allt skräp som hamnar i vattnet drabbar djurlivet vid och i haven. Detta berörde oss väldigt mycket, att många djur dör p ga av att vi inte tar hand om våra sopor. "

"Vi har undersökt hur många dryckeskartonger vi har använt och återvunnit hemma under två veckors tid. Vi har tagit med oss mjölkkartonger till skolan och lärt oss att vika dem så att de inte tar så mycket plats. Vilken skillnad på volym det blev! Sedan har vi gått till vår närmaste återvinningsstation och lämnat kartongerna. Vi tog med oss annat material som vi också sorterade i de olika behållarna."

"Vi har gjort en utställning som nu finns att besöka på Lineros bibliotek i närheten av skolan. Syftet är att sprida kunskap om dryckeskartonger och att vi alla behöver hjälpas åt för att öka återvinningen av dessa. Vi har även på skolans facebooksida, spridit budskapet om att miljön blir en vinnare, om vi ökar vår återvinning av dryckeskartonger. Vikingaskolan klass 3c Lund"