Pilbäckens förskola
Jordgubben

Kommun: Växjö kommun

Verksamhet: Förskola

Antal barn/elever: 15 st

Pedagogens namn: Linnéa Sandell

Redovisade uppgifter

"Vi kollade på filmer och powerpoints och diskuterade om varför det är viktigt att återvinna och vad som händer med alla kartonger mm när vi sorterat det på återvinningscentralen. Efter detta fick barnen rita olika saker som hör till återvinning som vi klippte ut och satte på en kartong vi gjorde tillsammans. Vi skrev de saker som barnen kom fram till."

"Barnen har fått hem varsin broschyr med klistermärkena. De har återvunnit kartonger hemma med sina föräldrar och därefter klistrat upp klistermärken i broschyren."

"Vi återkopplade till uppdraget vi gjorde förra veckan (match 2). Vi diskuterade varför det är viktigt med återvinning och barnen fick rita detta på varsitt spridningskort. Sedan satte vi upp barnens spridningskort på dörren i vår hall tillsammans med de barnen sagt för att alla som går förbi ska kunna ta till sig av detta viktiga budskap som barnen gjort. Vi dansade också sopmonsterdansen som var väldigt uppskattad. (länk finns bifogad) https://www.youtube.com/watch?v=QzZqycxyVYM"