Vallbyhage Förskola
Förskola Fjärilen

Kommun: Norrtälje kommun

Verksamhet: Förskola

Antal barn/elever: 15 st

Pedagogens namn: Angelica Klar

Redovisade uppgifter

"Vi har röstat fram dessa förlag och slogan som: Vill du också bli en VARDAGSSUPERHJÄLTE återvinn mera och rädda naturen havet och djuren Återvinn mera så kan du också bli en VARDAGSSUPERHJÄLTE släng kartongerna i återvinning så du rädd om naturen djuren och havet. Barnen på förskolan har fått skrivit på paddan och fått valt färg och form på bokstäverna. "

"Vi är vardagshjältar som räddar naturen, djuren och havet genom att vi återvinner och kastar skräp. Vi har pratat om dryckes kartonger vad det är vart det kommer ifrån och vad dom används till och vad händer med dom när det är tomma. Vi har tittat på film hur man återvinner och vad händer på återvinningsstationen. Vi även prövat att hälla i ris det olika förpackningar och jämför hur mycket det får plast i den stora och i den lilla. Fjärils barnen har gått ner till våran återvinningsstationen med sina dryckes kartonger och där fick vi platta till dom genom att hoppa på dem och se hur mycket som fick plats i påsen när det var stora kartonger och när dom var tillplattade. Sen tittade vi vart det skulle ligga och tittade vart annat skräp skulle ligga. "

"Fjärilsbarnen har gått en promenad ner till centrum och satt upp vårt collage om vikten av återvinning på café chocolate. Det ligger på en gågata så många människor går förbi och kan läsa det."