Silvertallen
Fjärilen

Kommun: Övertorneå kommun

Verksamhet: Förskola

Antal barn/elever: 21 st

Pedagogens namn: Simon Lassinantti

Redovisade uppgifter

"Vi har haft möten/samlingar om hur vi kan hjälpa till med att spara träd. Att papper görs av träd. Vi fick in 15 bidrag till tävlingen, men bara 3 får skickas in.. Barnen bestämde att vi ska ha röstning. Alla bidrag lades fram. Var och en fick lägga en polett på den bild man ville ha med i tävlingen. Dessa tre blev valda."

"Till Match 1 var vi 18 barn, som arbetade med att samla ihop kartongförpackningar. Varje dag kom det in nya förpackningar, som vi fick räkna in. Detta gjorde vi under ett gemensamt möte, där alla som tagit med kartonger fick tilldelat klistermärken och rungande applåder. Detta sporrade barnen, så vi fick även ta emot äggkartonger, pantburkar och annat. Det gav oss en chans att diskutera andra saker man ska sortera. Efter 2 veckor hade vi fått in ÖVER 180 stycken! Vi har fått lära oss att platta förpackningar tar mindre plats. Därför hällde vi ut alla kartonger på gården, där barnen fick hoppa och stampa på de tills de var platta. Allt samlades i sopsäckar för avfärd till återvinningsstationen. Denna del av Kartonmatchen gav oss många tillfällen att arbeta med matematik. Räkna förpackningar, form, volym och även en del fysik, då man kan få, förpackningar med skruvkork, att smälla om man fyller de med luft och stampar på dem."

"Vi har gjort en informationsfilm, som vi lagt upp på kommunens facebooksida och instagram. Vi ber alla som ser den att dela filmen. Vi kommer även använda pedagogernas sociala medier för att sprida filmen och få föräldrarna att göra detsamma. Hoppas ni gillar filmen, för det gör vi! Det tog oss tre veckor med att göra rekvisita, manus, otaliga filmscener med massa bloopers innan vi till slut var nöjda. mvh Barn och pedagoger på Silvertallens förskola avd: Fjärilen p.s Hoppas youtubelänken funkar. Meddela oss annars!"