Gröna Huset
Cylindern

Kommun: Nacka kommun

Verksamhet: Förskola

Antal barn/elever: 19 st

Pedagogens namn: Cecilia Rahme

Redovisade uppgifter

"Tillsammans har barnen fått komma på och skapa ett plakat av återvunnet material. Grunden är gjort av kartong från kontorsleverans. Vi har använt oss av bland annat gafflar, fingrar och penslar när vi målat. Samt så har barnen valt att klippa ut djur ur tidningar för att limma på plakatet för att tydliggöra sitt budskap om att naturen är viktig. Barnen har valt att skriva : solen skiner när du återvinner och människor och djuren behöver naturen. Barnen har också valt att skicka med ett litet tips till alla som återvinner : tips.. platta till kartongen så får fler plats. Detta har vi tillsammans satt upp på återvinningsstationen, på förskolan samt i den lokala mataffären för att sprida vidare vårt budskap "

"I två månader har vi tillsammans sparat på alla mjölkkartonger vi druckit till mellis på förskolan för att sedan tillsammans ta oss till återvinningsstationen för att lämna dem. Vi plattade till kartongerna som vi lärt oss för att sedan lägga ner dom i rätt återvinningskärl, så att alla våra kartonger fick plats."

"Barnen fick tillsammans tittat på återvinningsfilmen och diskutera varför dom anser att det är viktigt att återvinna. Djuren är det som ligger varmast om deras hjärtan. ”Om man tar alla träd då kan inte djuren bo någonstans” Alla fick dom skapa sina tankar på mjölkpaktesmallen och sedan fick dom rösta fram tre bidrag som vi skulle skicka in till tävlingen. Kartong 1: man blir glad av att återvinna. Kartong 2: jorden vinner när du återvinner. Kartong 3: återvinn din kartong och få en ny kartong."