Äsperedsgårdens förskola
Avdelning Tranan

Kommun: Borås stad

Verksamhet: Förskola

Antal barn/elever: 21 st

Pedagogens namn: Camilla Carlsson

Redovisade uppgifter

"Vi har tagit del av en film från UR om återvinning. Därefter har vi haft diskussioner om vad som händer med en dryckesförpackning när man återvinner den. Barnen har gett sina tankar och åsikter om varför det är viktigt. Sedan har vi själva gått till vår återvinningsstation och sorterat, samt gjort vår dokumentation och vår sida till en ny kartong. "

"Vi har samlat ihop dryckesförpackningar på vår avdelning, som vi slängt på vår återvinningsstation. Vi har också tittat på filmer på youtube om vad som händer efter att sopbilen har hämtat våra sopor. Barnen har spelat ett spel där man sorterar både dryckesförpackningar och annat. "

"Vi kopierade våra dryckesförpackningar efter att vi vikt ihop dem. Barnen fick sedan klippa ut dem och skriva på baksidan varför ska DU återvinna dryckesförpackningar? Barnen skrev sedan ner varför dem själva tyckte det, blandannat att det kan bli en pizzakartong och en ny förpackning. Nu ska dem dela ut dessa till sina vårdnadshavare och sina mor- farföräldrar. "