Saltkråkans förskola
Avdelning Ruskprick

Kommun: Karlskrona kommun

Verksamhet: Förskola

Antal barn/elever: 23 st

Pedagogens namn: Pia Lihden

Redovisade uppgifter

"Bidrag 1: Vi har ritat fiskar som förklarar vad som händer om man kastar plast och skräp i havet. Den 1 fisken säger: Vi mår inte bra Den 2 fisken säger: Vi har plast Den 3 fisken säger: som någon kastat Den 4 fisken säger: I vattnet Den 5 fisken säger: Återvinn! Bidrag 2: Släng mig i återvinningen Bidrag 3: Sortera skräp - En människa som kastar sitt skräp i en soptunna"

"Barnen har varit och återvunnit på vår sopstation som ligger i anslutning till förskolan. Vi har pratat om hur olika det ser ut när vi återvinner, alla gör inte likadant beroendes på var man bor. Att det är viktigt för miljön och vår framtid att vi gör vad vi kan."

"Vi har haft samtal med barnen om hur man kan nå flest personer med information om vikten av att återvinna. Barnen hade många bra sätt och förslag, vi har kommit fram till följande… • Sätta upp affischer på förskolans grindar. • Göra posters som barnen skulle ge till 2 som de kände. • Göra en affisch som sätts upp i närbutiken i området. • Sätta upp affisch på en närliggande restaurang. Med dessa saker räknar vi med att nå fler än 100 personer. Då vi är fem avdelningar på förskolan och det även bor människor i lägenheter i huset vi befinner oss. "