Grankullens Förskola
Avdelning Ekorren

Kommun: Haparanda stad

Verksamhet: Förskola

Antal barn/elever: 22 st

Pedagogens namn: Pirkko Impiö

Redovisade uppgifter

"Barnen har visat ett stort intresse för Norrmejeriets mjölkkartonger där det just nu finns ett tryck från Vegaskolans vinst i Kartongmatchen. Barnen tittar och pratar mycket om Panda björnen som syns på bilden. Dessa samtal blev ett naturligt inslag till vår fråga: Om vad barnen själva skulle vilja rita och skriva så att alla andra också skulle bli återvinnare."

"Vårt arbete med miljöfrågor och hållbar utveckling här på Ekorrens Förskola. En av de viktigaste aspekterna i vårt miljöarbete för en hållbar framtid är att barnen skall få en stark känsla av att de kan påverka. Genom ett lustfyllt och lärorikt engagemang i olika miljöfrågor t.ex. med vårt arbete med Kartongmatchen. Vi och barnen har arbetat med många olika återvinningsmaterial och aktiviteter, barnen har bla. gjort bokstäver av återvunna kartonger som vi fått från Förskolan kök Tillsammans har vi gått till områdets återvinningsstation (med förpackningar som barnen tagit med hemifrån) Vi har även återvinning i vår skapande miljö som bidrar till ett naturligt miljöinslag i den dagliga verksamheten."

"Vi på förskolan Ekorren har med glädje deltagit många gånger i Kartongmatchen, det vi Pedagoger uppskattar extra mycket är Kartongmatchens upplägg, för materialet ger oss stora möjligheter att anpassa det till barngruppens intressen. När barnen har arbetat med de olika matcherna har de upplevt sig som stolta återvinnare. Att arbeta med materialet har gett barnen många nya infallsvinklar om vikten av att värna om vår natur och miljö. Att årets arbete gjort skillnad framkom extra tydligt när vi tillsammans gjorde iordning materialet till vår utställning och funderade hur vi skulle få även andra att återvinna och hjälpa miljön och djuren. Redovisning av Match 3 Vi skapade en spännande och positiv utställning som vi ställde ut i Förskolans matsal för att visa och delge alla våra 113 förskolekompisar här på Grankullens Förskola. Att hjälpa årets djur fångade barnens intresse extra mycket denna gång och barnen ville att djuren också skulle vara med på utställningen och berätta vad de ville ha hjälp med ( Ps. Vår förskola bytte namn vid årskiftet och heter numera Framtidens Förskola och vår förskoleavdelning tränar fortfarande på vårt nya namn som nu är Fantasin)"