Västergärdets förskola
Avd. Jord

Kommun: Härryda kommun

Verksamhet: Förskola

Antal barn/elever: 20 st

Pedagogens namn: Djina Kadiric

Redovisade uppgifter

"\"I 2:a matchen ska vi påminna andra, måååånga andra, att återvinna mer. Vi vill säga till andra: \"Återvinn kärleken till vår Jord!!!!\" Barnen har mycket kloka tankar om miljön och idéer om hur vi ska uppmana andra att tänka på deras framtid som dom har synliggjort på deras egna designade mjölkkartonger. "

"\\\"Idag har vi återvunnit våra mjölkkartonger som vi samlade på förskolan. Vi gick ända ner till centrum till återvinningen, för vi skulle panta med och det gör en på Willys eller Ica. Vi tog bort alla plastlock som fanns på mjölken och slängde de i plast, sen plattade vi dom så att det blir lättare att slänga och mera plats. Det kändes bra, för nu kan dom göra nya förpackningar. Det ska vi lära oss mer om och kanske göra våra egna papper\\\" Västergärdets förskola, Landvetter, av. Jord"

"\"Vi har tänkt på hur skulle vi säga till 100 personer att dom ska återvinna mer och kommit på att på vår förskola är det över 100 kompisar som går på olika avdelningar. Vi har skrivit en sådant brev till alla avdelningar och berättat vad det innebär. På så sätt har vi pratat med alla på förskolan och då är det mer än 100 personer. Vi har uppmuntrat dom att dom ska berätta vidare hemma hos dom, till deras föräldrar, far och morföräldrar och alla kusiner och deras kompisar. Dom har lovat detta och vi hoppas att alla ska återvinna mer.\" Barn på Jord Västergärdets förskola, Landvetter"