Kyrkskolan
5A

Kommun: Flens kommun

Verksamhet: Klass 5

Antal barn/elever: 18 st

Pedagogens namn: Oscar Axelsson

Redovisade uppgifter

"Kampanj 1 heter \"Alla vinner när du återvinner\". Det hela blir en uppmaning att tävla i familjen, med grannen eller i klassen vem som återvinner mest. Vinnaren kan sen få ett pris man bestämmer i förväg. Klassen tycker att vinnaren här ska få anordna en mysdag för hela klassen. Kampanj 2 heter Återvinn mig och är en julkampanj som heter \"Återvinn mig\" den går ut på att sprida julglädje genom återvinning. Kampanjen leds av en julig ko som förutom att finnas på förpackningarna även kan finnas som mjukisdjur i butikerna. "

"Vi tog hem och redovisade våra egna hushålls återvinning och överlag var det i hög grad man återvann förpackningar. På grund av sjukdom och lite annat tog det lite tid att få in alla. Men när vi väl var på banan igen så gick vi iväg till återvinningsstationen och lämnade in kartonger. "

"Vi har målat 150 bilder med hjälp av mallarna som fanns och delat ut till elevernas vänner och föräldrar. Vi pratade om vikten av att återvinna med de som vi delat ut till och vi har låtit föräldrarna ta med bilder till jobbet för att sprida informationen vidare där. Då en av våra föräldrar är företagsledare så tog han med till alla anställda. "