Sjöfruskolan
4B

Kommun: Umeå kommun

Verksamhet: Klass 4

Antal barn/elever: 25 st

Pedagogens namn: Maria Vinnervik

Redovisade uppgifter

"Kreativa, informativa och utmanande budskap skapade av miljömedvetna elever. Klassen röstade sedan på vilka tre förslag av alla mjölkförpackningarna som skulle skickas in. Det blev dessa fantastiska bidrag!"

"Vi har pratat om vad som händer efter vårt bidrag till återvinningsstationen. Till inspiration och ytterligare kunskapskälla hade vi digitalt besök av Vakin. Klassen gick också till återvinningsstationen som ligger på promenadavstånd från skolan. Vi bar var sin kartong som en symbolisk bild av hur återvinning är något vi behöver hjälpas åt med. Tillsammans gör vi skillnad!"

"Att berätta för hundra lät först som ett mycket tufft uppdrag. Men när vi bröt ner det till multiplikationen 25 gånger 4 kändes det klart överkomligt. Någon föreslog att man kunde berätta för familjen, någon annan gav förslaget att berätta för fler på skolan. Med de fantastiska bidragen till match 2 och tomma mjölk- och yoghurtförpackningar, satte vi ihop en utställning tillsammans med en parallellklass. Utställningen kan ses av hela skolan på en plats där många passerar. Av spridningskorten tillverkades bokmärken som vi gjorde tillgängliga i skolans bibliotek. Små konstverk, som påminner om de viktiga återvinningsbudskapet och samtidigt kommer till användning för bokläsaren. Eleverna har inspirerat och inspirerats under tiden med Kartongmatchen. Ett tänk och ett arbete har påbörjats, som fortsätter även när årets tävling avslutas."