Vegaskolan
4C

Kommun: Vännäs kommun

Verksamhet: Klass 4

Antal barn/elever: 24 st

Pedagogens namn: ELIN SJÖSTRÖM

Redovisade uppgifter

"Vi har sett på er inspirationsfilm och de andra filmerna för att hitta bra \"slogans\" till en baksida på mjölkpaket. De fick sedan skapa sina baksidor och vi valde ut några färgglada motiv som vi vet syns på långt håll med ett kort och tydligt budskap. Jättetrevlig match!"

"Vi valde att titta på olika typer av dryckeskartonger och övade på att vika dessa i klassrummet. Eleverna upptäckte att vissa förpackningar var lättare att vika platta än andra, t ex Norrmejeriers mjölkpaket. Sedan gick vi och samlade in dryckeskartonger och returpapper från fler avdelningar på skolan. Därefter besökte vi vår fina returstation som vi har här på skolan och lämnade våra förpackningar till återvinning. Eleverna var väldigt nöjda med sin insats och tunnorna på returstationen blev ordentligt fyllda."

"Vi har arbetat i tre olika grupper. Den första gruppen valde att skapa stora kartongskyltar och dräkter som de sedan använde sig av i en demonstration i vårt samhälle med budskapet \"Återvinn mer, rädda vår miljö\". De fick demonstrera utomhus och även inomhus både på ICA och Coop. Den andra gruppen skapade digitala presentationer med samma budskap som de sedan skickade till skolans lärare så att de får undervisa sina klasser i det. Den sista gruppen skapade stora affischer som vi fotade av och spred på internets sociala medier. Mycket trevligt arbete och stort engagemang i klassen. Vi har nått ut med budskapet till minst 1000 personer, fantastiskt!"