4-6:an Sandbackaskolan
4-6:an särskolan

Kommun: Kungälvs kommun

Verksamhet: Klass 4, Klass 6

Antal barn/elever: 10 st

Pedagogens namn: Erika Bettinger

Redovisade uppgifter

"Vi har pratat om varför det är viktigt att återvinna och hur vi kan uppmana andra att återvinna mer. Det var roligt att titta på vad andra skolor skickat in innan vi målade våra egna bilder!"

"Vi samlade dryckeskartonger hemma och tog med till skolan. Vi använde klistermärken som vi fått från kartong-matchen och för varje kartong satte vi upp ett klistermärke på \"100-tavlan\" (rutnät med 10 x 10 rutor). När vi hade fått ihop 100 kartonger tillsammans (vi är 10 elever i klassen) gick vi tillsammans till närmaste återvinningsstation och lämnade dem. Vi har även sköljt och vikt kartonger i skolan. Det är roligt att återvinna tillsammans!"

"Vi jobbade i smågrupper och tillverkade posters om kartongmatchen. Sedan besökte vi de tre förskoleklasserna på vår skola och berättade för dem om kartongmatchen, om HUR man återvinner, VAD som händer med kartongerna vi återvinner och VARFÖR det är viktigt att återvinna. Det var pirrigt att prata inför en hel klass, men det gick bra och alla kände sig väldigt nöjda efteråt! "