Visättraskolan
3A

Kommun: Huddinge kommun

Verksamhet: Klass 3

Antal barn/elever: 29 st

Pedagogens namn: Mayssa Naje Lazem

Redovisade uppgifter

"Hej! Vi har kollat på Powerpoint från kartongmatchen, gick igenom miljöbegrepp och pratat om återvinning. Sedan har var och en av eleverna ritat en egen bild för återvinningskampanjen."

"Vi har samarbetat med elevernas vårdnadshavare om att samla tomma mjölkkartonger. Sedan åkte vi tillsammans till en miljöstuga där vi fyllde två tomma Containers med tomma kartonger. Innan det hade vi pratat om miljön och varför det är bra att sortera olika material samt återvinna. Vi kollade på filmer om vad man kan göra med kartonger som blir över. Eleverna fick koma på förslag om vad man kan ytterligare göra med de kartongerna för att hjälpa miljön. "

"Vi har delat en bild på tävlingen och klassens namn på Visättraskolans Instagramskonto. VI skrev om tävlingen samt varför vi tävlar. Vi delade även ett citat från tävlingen som är \" En tom drycks kartong är inte skräp, utan värdefull råvara för nya produkter. Genom att återvinna dem sparar du på resurser och minskar både energianvändningen och din egen miljöpåverkan. Tänk om alla visste det! Hjälp oss sprida kunskapen.\" Vi fick massa kommentarer samt 119 personer som har gillat inlägget. "