Stenmoskolan
2B

Kommun: Huddinge kommun

Verksamhet: Klass 2

Antal barn/elever: 26 st

Pedagogens namn: Christina Junås

Redovisade uppgifter

"Vi har pratat om återvinning, sett Kartongmatchens filmer och även filmer om återvinning av andra material. Vi har gjort sånger om återvinning och ritat skojiga kartongfigurer. Vi har pratat om att vi måste vara sparsamma med papper i skolan och vara noga med att återvinna; om 50 år finns det kanske inga naturliga oskyddade skogar i Sverige så vi måste alla hjälpas åt för att se till att minska trädfällningstakten. "

"Vi har arbetat med kartongmatchens material och sett filmer från UR om återvinning. Eleverna har i par eller liten grupp fått hitta på en sång, rap eller text om återvinning att redovisa för klassen. De har ritat olika kartongfigurer och skrivit vad kartongerna säger. När vi gick till återvinningen med våra kartonger spelade vi in en film som kan ses här ovan. I filmen syns våra kartongfigurer och eleverna läser eller sjunger sina sånger om återvinning. Hemma har eleverna jobbat hårt med att återvinna så mycket som möjligt av familjens kartonger. Större delen av klassen har återvunnit 100 % av familjens kartonger. "

"Eleverna har förberett en ”tv-kväll” på temat kartong för att informera skolans klasser om återvinning. Några elever har spelat in ett barnprogram om återvinning i appen sockpuppets, några har spelat in sig själva och ”Den försvunna drottning Kartong” (ett program som handlar om en familj och hur kartongdrottningen försvinner), två barn har spelat in \"Nyheter & sånt\" med fakta om hur återvinning av kartong går till samt väderrapport \"det regnar kartonger\". I Kulturnytt intervjuas två band som sjunger \"rap\" om kartonger och besök görs på Seriemuseet för att träffa författarna till en serie om återvinning och till sist är det veckans boktips: en bok om Kartonglandet. Det var full energi när eleverna satte igång med att arbeta med sin del av tv-kvällen! Alla jobbade för högtryck och det var fantastiskt kul att se eleverna förverkliga sina idéer! "