Gärde skola
1-2

Kommun: Leksands kommun

Verksamhet: Klass 1, Klass 2

Antal barn/elever: 26 st

Pedagogens namn: Belinda Lövstrand Lindqvist

Redovisade uppgifter

"Barnen fick jobba i par eller enskilt, det fick de bestämma själva. Därefter fick de göra en baksida till ett mjölkpaket. Vi fick totalt 13 bidrag från klassen och sedan röstade vi fram de tre bidrag som eleverna tyckte skulle representera klassen. "

"Alla barnen tog med sig en varsin dryckeskartong till skolan. Vi kollade på olika filmer på kartongmatchens hemsida på hur man kan vika kartonger och sen vek eleverna sina kartonger. Sedan gick vi till återvinningsrummet som finns på skolgården och återvann dryckeskartongerna som pappersförpackningar och korkarna som plast. Vår lärare dokumenterade hela besöket och satte sedan ihop en film. Sedan har eleverna tillsammans bestämt vilken musik det ska vara på filmen och vad som skulle stå på varje bild. Under v39-40 tog eleverna hand om återvinningen av dryckeskartonger i hemmet. "

"Eleverna har berättat för de andra klasserna på skolan om varför det är viktigt att återvinna dryckeskartonger. De har även delat ut spridningskort och satt upp affischer på skolan. "